Γιατί να δώσετε τα χαλιά σας για επαγγελματικό καθαρισμό;

Τελικά είναι απαραίτητος ο επαγγελματικός καθαρισμός του χαλιού, και αν ναι κάθε πότε πρέπει να γίνεται;

Είναι αυτονόητο ότι τα χαλιά, όπως και όλα τα αντικείμενα και υφάσματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, πρέπει να καθαρίζονται συχνά, αφού σχετίζονται άμεσα με την υγιεινή του χώρου μας και συνεπώς την υγεία μας.

Ο συχνός καθαρισμός των χαλιών με την ηλεκτρική σκούπα είναι απαραίτητος για να αποφύγουμε τη μεγάλη συσσώρευση σκόνης και το πλύσιμο μία φορά τον χρόνο από επαγγελματία είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό.

Οι παλιές νοικοκυρές έπλεναν – και πολλές νοικοκυρές ακόμα το κάνουν – τα χαλιά τους στο σπίτι χρησιμοποιώντας διάφορες παραδοσιακές μεθόδους πλυσίματος και καθαρισμού. Κάποιες από αυτές πραγματικά βοηθούν στο καθάρισμα των χαλιών και μπορούμε πάντα να τις χρησιμοποιούμε, κάποιες δεν μπορούν σήμερα να χρησιμοποιηθούν στις πόλεις και κάποιες έχει αποδειχθεί ότι μακροπρόθεσμα καταστρέφουν τα χαλιά (όπως η χρήση πετρελαίου ως καθαριστικό και γυαλιστικό).

Η διαφορά του επαγγελματικού καθαρισμού σε σχέση με το πλύσιμο στο σπίτι βρίσκεται στη χρήση των επαγγελματικών μηχανημάτων και καθαριστικών που χρησιμοποιούνται. Όσοι πλένουν τα χαλιά στο σπίτι γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες: Το νερό κάνει τα χαλιά πολύ βαριά για να τα σηκώσει ένας άνθρωπος, χρειάζεται πολύ καλό αλλά απαλό τρίψιμο για να καθαρίσουν χωρίς να φθαρούν, κάποιοι λεκέδες δεν εξαφανίζονται με κοινά καθαριστικά και το στέγνωμα πρέπει να γίνει γρήγορα ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα εξαιτίας της υγρασίας και να μην αναπτυχθούν μύκητες στα μάλλινα χαλιά. Γενικώς, είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και όχι πάντα αποτελεσματική. Ειδικά οι φλοκάτες και τα shaggy χαλιά όσο κι αν πλυθούν στο σπίτι πάντα μένει σκόνη και κουπιδάκια βαθιά στο πέλος τους.

Οι μηχανές πλυσίματος λειτουργούν με τέτοιον τρόπο ώστε τα χαλιά να πλένονται σε βάθος και να στεγνώνουν εντελώς πριν η υγρασία αφήσει μύκητες και οσμές. Τα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται διαφέρουν ανάλογα με το είδος των λεκέδων που μπορεί να έχει ένα χαλί. Οι επαγγελματίες ταπητοκαθαριστές γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν κάθε λεκέ και πώς να «φερθούν» σε κάθε τύπο χαλιού για να διατηρηθεί σαν καινούργιο.

Ακόμη, το πλύσιμο από εξειδικευμένους επαγγελματίες εξασφαλίζει την απολύμανση και την απαλλαγή από δυσάρεστες οσμές.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ;

Η συχνότητα του πλυσίματος σχετίζεται με τη χρήση. Με άλλη συχνότητα θα πλύνουμε ένα χαλί που βρίσκεται σε χώρο που χρησιμοποιούμε καθημερινά ή ένα χαλί που λερώθηκε, και με άλλη ένα που πατάμε πιο σπάνια.

Συγκεκριμένα, και ανάλογα, όπως είπαμε, με τους λεκέδες και τη χρήση, το ιδανικό είναι να πλένουμε τα χαλιά μας σε ετήσια βάση. Ένας δηλαδή προγραμματισμένος ετήσιος επαγγελματικός καθαρισμός είναι ένα προσιτό και εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να εξασφαλίσουμε τη διατήρηση των χαλιών μας και την καθαριότητά τους. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η βρωμιά δεν προλαβαίνει να εισχωρήσει βαθιά μέσα στο χαλί με αποτέλεσμα να καθαρίζεται εύκολα χωρίς να προκληθούν φθορές.

Για χαλιά πεντακάθαρα σαν καινούργια ή για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καθαρισμό ή την επισκευή των χαλιών σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 97 736329 ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας.

Μοιράσου το στα social media:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp